Indretning af hjemmet

Vælg farvepaletten – og gå all-in på den

Farvepaletten, som du vælger for dit hjem, danner fundamentet for det rette udtryk. Man kan gå meget farverigt til værks, eller man kan vælge mere diskrete farver, men hvad end du vælger, er det en god ide, at være konsekvent. Vær ikke bange for at dedikere til farvepaletten, som du har forelsket dig i: lad vægge, møbler og dekoration passe sammen, og skab et visuelt sammenspil, der utvivlsomt vil gøre dit hjem til noget helt særligt.

Den rette belysning gør hele forskellen

Belysningen er det, der “aktiverer” atmosfæren i dit hjem – så brug ekstra tid på at overveje, hvilket lys du skal anskaffe dig. Her er der mange valg at træffe, f.eks.:

  • Varmt eller koldt lys? En kombination af begge skaber en balance mellem det praktiske og det rolige.
  • Snævert eller bredt lys? Lamper kan enten lyse et specifikt sted op eller brede lys til hele rummet. Det første er ideelt til f.eks. spisebordet, mens det andet er nødvendigt for, at rummet ikke virker for mørkt. Her er det ofte et spørgsmål imellem f.eks. en loftslampe og en standerlampe.
  • Funktionelt eller atmosfærisk? Skal lyset bruges til læsningen eller til den hyggelige stemning i dagligstuen?

Lyset bidrager både til det æstetiske og det komfortable ved dit hjem, så gå ikke ned på lyset.

Lad ikke væggene stå tomme

Der er intet der kan fjerne udtrykket fra et hjem, som en tom væg. Derfor er billeder en essentiel del af indretning. De kan male farverige og udtryksfulde penselstrøg på din indretning og på den måde stå i samspil med væggene og møblerne. Derudover har billeder potentialet til at udtrykke din personlighed: hæng fotografier af familien op, eller vælg malerier af din yndlingskunstner.