Derfor bliver dine tænder misfarvede

Tænder, der er misfarvede og ikke længere hvide, giver for mange et indtryk af dårlig tandpleje, og derfor vil rigtig mange af os gerne have hvidere tænder. Men faktisk er det sådan, at nogen blot har en tendens til at få mere misfarvede tænder, og så er det samtidig også en del af aldringsprocessen, som vi jo alle skal igennem.

Der findes dog også eksempler på mad- og drikkevarer, som i længden kan give misfarvede tænder. Det er fx kaffe, te, iste, sodavand og nogle typer af juice samt fødevarer som lakrids, bestemte krydderier og visse bærtyper. Derudover er en anden hyppig årsag rygning, som er en af de helt store syndere i forhold til at give gule tænder. Du skal derfor droppe cigaretterne, hvis du ønsker at undgå den gule misfarvning på tænderne.

Afblegning af tænder

Men hvad gør man så, hvis man er endt med gullige plamager eller misfarvninger på tænderne? Og er det overhoved muligt at få hvidere tænder uden brug af kemi?

En ny tendens er brugen af koldpresset kokosolie, som man putter på tandbørsten. Der er dog mange af disse metode til hjemmeblegning, der ofte ikke giver den ønskede effekt. Derudover skal du huske at passe på dine tænder og ikke smøre hvad som helst på dem.

En anden metode  er tandpasta med stærke slibemidler. Her er tanken, at slibemidlerne kan være med til at gøre tænderne en lille smule mere hvide. Man skal dog igen passe på, da for meget brug kan medføre slibeskader.

Professionel tandblegning hos din tandlæge

Så selvom en tandblegning hos tandlægen er dyrere end mange af de materialer, der bruges til hjemmeblegning, så er det ofte pengene værd. Hvis du vil have en synlig effekt og hvidere tænder, skal der nemlig i langt de fleste tilfælde ordentlig behandling til. Hos en professionel tandlæge kan du få genoprettet dine tænders hvide farve uden at gå på kompromis med din sundhed.